Lemmer 0514 - 568383
Zeeland 0166 - 654255
Prachtig zeilen

Oosterschelde

Oosterschelde
De Oosterschelde is een ontzettend gevarieerd gebied. Hier zijn heel veel leuke en authentieke haventjes te vinden. Denk bijvoorbeeld aan plaatsen als Zierikzee, Goes, Wemeldinge. Het water is enorm helder en het is er heerlijk om te zwemmen in de zomer. Als u eens wat anders wilt dan een haven kunt u doorvaren tot Burghsluis er zijn daar hele mooie platen te vinden waar u kunt ankeren. Mocht u het wat dichterbij willen zoeken kunt u direct buiten onze haven ankeren aan een van de moorings dan heeft u er ook meteen een prachtig privestrand bij. Kortom een veelzijdig water waar u alle kanten op kunt.

Zierikzee
Wat moeten we hier eigenlijk nog over vertellen iedereen kent de plaats wel. Toch ook wanneer u er vaker bent geweest is het wederom een bezoekje waard. In Zierikzee is altijd wel wat te beleven. Een gezellige haven met kroegjes en restaurantjes aan het water. Hier is het echt genieten!

Sint Annaland
Sint-Annaland ligt op het rustige schiereiland Tholen. Liggend aan de Krabbenkreek is deze haven een prachtig uitgangspunt voor een tocht over de Zeeuwse wateren. De Krabbenkreek is een ideale plek om te ankeren en te genieten van het prachtige strand dat er ligt bij laagwater.

Yerseke
Yerseke dankt haar bekendheid in de eerste plaats aan de mosselen. Yerseke heeft een grote moderne vissersvloot “mosselkotters” met een eigen vissershaven en de enige mosselveiling van Europa. In het dorp met zo’n ca. 6000 inwoners zijn talrijke cafés, cafetaria’s, restaurants en winkeltjes.

Wemeldinge
Wemeldinge was reeds in 1594 een bestaande kern. Het aangezicht wordt voornamelijk bepaald door de kerk, de lange en brede Dorpsstraat en de korenmolens AEOLUS en DE HOOP, die nog steeds in bedrijf zijn. De marina is bijzonder groot en zeer goed uitgerust met een speelplaatsje voor de kinderen. Wemeldinge beschikt over een strandje aan de Oosterschelde.

Burghsluis 
In Burghsluis is men vlak bij het “Delta-Expo”, wat een bezoekje meer dan waard is. Er is een tentoonstelling, die u alles verteld over de deltawerken en de strijd met het water, die in de Zeeuwse geschiedenis zo’n belangrijke rol heeft gespeeld. Daarnaast biedt waterland Neeltje Jans vertier voor jong en oud, met o.a. een orkaanmachine, expositie over walvissen en een enorme waterglijbaan.

Middelburg
De hoofdstad van Zeeland is zeer de moeite waard om te bezoeken. Hoewel er in de periode ‘40 – ‘45 veel verwoest is, bleef er nog genoeg moois over zoals de beroemde abdij, een aan de nieuwe kerk aangebouwd klooster. Op de markt, die elke donderdag wordt gehouden, komt men nog vaak de Zeeuwse klederdracht tegen. Verdere bezienswaardigheden zijn de “Lange Jan”, de 85 meter hoge te beklimmen, toren van de nieuwe kerk en het miniatuurpark Walcheren.

Vlissingen
Vlissingen is een echte werkstad; met veel industrie en havens. Toch is er genoeg te zien en een wandeling over de boulevard, vlak langs de Westerschelde, is zeker de moeite waard.
De grote zeeschepen varen er vlak onder de kust. Belangrijkste attractie is “het arsenaal” met o.a. een maritiem pretpark, een uitkijktoren, en een openluchttheater.

Terneuzen
De stad Terneuzen ligt op Zeeuws-Vlaanderen en heeft al de nodige Belgische invloeden.
Het is geen oude stad voor Zeeuwse begrippen (16e eeuw) al bezat zij vroeger imposante vestingwerken, maar door de aanleg van het kanaal naar Gent verdwenen deze.
Het sluizencomplex is erg interessant met een informatiecentrum waar men alles te weten komt over de Terneuzense haven en sluizen.

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, leuke aanbiedingen en acties van Enjoy Sailing:

  • Hidden
Google-Beoordeling
4.6
Gebaseerd op 281 recensies
js_loader
Google-Beoordeling
4.6
Gebaseerd op 281 recensies
js_loader