Oosterschelde
Oosterschelde: Een Gevarieerd Waterparadijs
De Oosterschelde is een uiterst gevarieerd gebied, rijk aan charmante en authentieke havens. Pittoreske plaatsen zoals Zierikzee, Goes en Wemeldinge bieden de perfecte combinatie van schoonheid en historie. Het heldere water maakt het in de zomer ideaal om te zwemmen. Wie op zoek is naar meer rust en ruimte, kan verdervaren naar Burghsluis, waar prachtige zandplaten wachten om geankerd te worden.
Direct buiten onze haven kunt u ook aan een van de moorings ankeren. Hier geniet u niet alleen van de rust, maar ook van een prachtig privéstrand. De Oosterschelde biedt volop mogelijkheden om het water op verschillende manieren te verkennen en te genieten van alles wat dit veelzijdige gebied te bieden heeft.
Zierikzee: Een Bezoek Waard
Zierikzee is een bekende plek, maar elke keer dat u er komt, is het weer de moeite waard. Deze gezellige stad heeft een charmante haven met sfeervolle kroegjes en restaurants langs het water. Of u nu komt voor een rustige wandeling of om te genieten van de levendige sfeer, Zierikzee heeft altijd iets te bieden.
Sint-Annaland: Een Verborgen Pareltje
Sint-Annaland ligt op het rustige schiereiland Tholen en is een perfecte uitvalsbasis voor een tocht over de Zeeuwse wateren. Gelegen aan de Krabbenkreek, biedt de haven een ideale plek om te ankeren. Bij laagwater komt er een prachtig strand tevoorschijn waar u in alle rust kunt genieten van de serene omgeving.
Wemeldinge Historie en Natuur
Wemeldinge was reeds in 1594 een bestaande kern. Het aangezicht wordt voornamelijk bepaald door de kerk, de lange en brede Dorpsstraat en de korenmolens AEOLUS en DE HOOP, die nog steeds in bedrijf zijn. De marina is bijzonder groot en zeer goed uitgerust met een speelplaatsje voor de kinderen. Wemeldinge beschikt over een strandje aan de Oosterschelde.
Burghsluis waar geschiedenis en water samenkomen
In Burghsluis is men vlak bij het “Delta-Expo”, wat een bezoekje meer dan waard is. Er is een tentoonstelling, die u alles verteld over de deltawerken en de strijd met het water, die in de Zeeuwse geschiedenis zo’n belangrijke rol heeft gespeeld. Daarnaast biedt waterland Neeltje Jans vertier voor jong en oud, met o.a. een orkaanmachine, expositie over walvissen en een enorme waterglijbaan.
Middelburg de zeeuwse hoofdstad
De hoofdstad van Zeeland is zeer de moeite waard om te bezoeken. Hoewel er in de periode ‘40 – ‘45 veel verwoest is, bleef er nog genoeg moois over zoals de beroemde abdij, een aan de nieuwe kerk aangebouwd klooster. Op de markt, die elke donderdag wordt gehouden, komt men nog vaak de Zeeuwse klederdracht tegen. Verdere bezienswaardigheden zijn de “Lange Jan”, de 85 meter hoge te beklimmen, toren van de nieuwe kerk en het miniatuurpark Walcheren.
Vlissingen Maritiem en Industrieel
Vlissingen is een echte werkstad; met veel industrie en havens. Toch is er genoeg te zien en een wandeling over de boulevard, vlak langs de Westerschelde, is zeker de moeite waard.
De grote zeeschepen varen er vlak onder de kust. Belangrijkste attractie is “het arsenaal” met o.a. een maritiem pretpark, een uitkijktoren, en een openluchttheater.
Terneuzen Zeeuws-Vlaanderen en Belgische Invloeden
De stad Terneuzen ligt op Zeeuws-Vlaanderen en heeft al de nodige Belgische invloeden.
Het is geen oude stad voor Zeeuwse begrippen (16e eeuw) al bezat zij vroeger imposante vestingwerken, maar door de aanleg van het kanaal naar Gent verdwenen deze.
Het sluizencomplex is erg interessant met een informatiecentrum waar men alles te weten komt over de Terneuzense haven en sluizen.