Lemmer 0514 - 568383
Zeeland 0166 - 654255
Prachtig zeilen

Grevelingenmeer

Grevelingenmeer
Het Grevelingenmeer is een fantastisch watersportgebied met volop ruimte én faciliteiten voor zeilers. Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa met een oppervlakte van 11.000 ha. De Grevelingen is ook een bijzonder natuurgebied met een uniek planten en dierenleven zowel boven als onder water. Voor zeilers er op de eilandjes openbare aanlegplaatsen met diverse faciliteiten als afvalcontainers en toiletten. Daarnaast zijn er de passantenligplaatsen in de jachthavens op.

Bruinisse
Bruinisse is een voormalige vissersplaats. Helaas is er van historisch Bruinisse niet veel overgebleven door de beschietingen in ’40 – ’45 en de watersnoodramp in ’53. Een bezoekje waard is het visserijmuseum, welke onder andere een schelpenverzameling en flessenscheepjes bezit. Bij Bruinisse ligt de sluis naar het Grevelingenmeer. Het Grevelingenmeer is voor gezinnen met kinderen een ideaal vaargebied. Er zijn diverse eilandjes met prima aanlegplaatsen. Kinderen kunnen er naar hartelust zwemmen en krabbetjes vangen.

Brouwershaven
De geschiedenis van Brouwershaven gaat terug tot minstens 1285. Aanvankelijk was het een watervesting, later voor lange tijd de voorhaven van Dordrecht en Rotterdam. De mooie oude zeesluis herinnert nog aan de tijd dat de haven nog aan open zee lag. Rondom de stadhaven liggen prachtige oude huizen met als mooiste het oude in Renessance stijl gebouwde raadhuis. Staatsbosbeheer biedt de mogelijkheid tot een bootexcursie over het unieke gebied dat de Grevelingen is geworden. Informatie bij het plaatselijke VVV Aanleggen kan midden in het oude stadje. De voorzieningen zijn uitstekend.

Herkingen
Herkingen is een rustige plek met een comfortabele haven aan het Grevelingenmeer. Hier ligt u in een haven met een super uitzicht over de Grevelingen. Op loopafstand treft u een Supermarkt, bakker en watersportwinkel.

 

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, leuke aanbiedingen en acties van Enjoy Sailing:

  • Hidden
Google-Beoordeling
4.7
Gebaseerd op 265 recensies
js_loader
Google-Beoordeling
4.7
Gebaseerd op 265 recensies
js_loader