Lemmer 0514 - 568383
Zeeland 0166 - 654255
Prachtig zeilen

De Randmeren

Dit fraaie watersportgebied met Harderwijk als centrum is ontstaan na inpoldering van Flevoland en bedoeld als afwatering van de Veluwe. De laatste 10 jaar is de waterkwaliteit van de Randmeren verbeterd. Ook is de oppervlakte moeras vergroot door aanleg van eilanden en vooroevers. De Randmeren lopen vanaf de monding van de IJssel tot de Hollandse brug voorbij Almere en omvatten achtereenvolgens het Vossemeer en Drontermeer, het Veluwemeer, het Wolderwijd, Nuldernauw, Nijkerkernauw, Eemmeer en Gooimeer. Voor gezinnen en zeilers die graag wat rustiger willen zeilen, is er altijd wel een luwte te vinden waar de omstandigheden vriendelijker zijn. Door de combinatie van ruim, open vaarwater en meer beschut vaarwater is er onder vrijwel alle weersomstandigheden te varen

Elburg

Elburg

Elburg

Vlak voor de Elburgerbrug kunnen we het haventje van Elburg binnenvaren. De gemeentelijke jachthaven heeft een lange steiger met veel aanlegplekken en er kan ook doorgevaren worden tot de havenkom van de binnenhaven. Elburg is een bezienswaardig oud visserplaatsje. De oude wallen, grachtjes en stukken stadsmuur zijn nog zichtbaar en Elburg heeft het middeleeuwse rechthoekige stratenplan behouden met nog vele monumenten. De trottoirs met zwarte en witte keitjes zijn prachtig om te zien. Bovendien zijn er uitgebreide mogelijkheden om te wandelen en te fietsen, want aan natuurschoon is in en om Elburg geen gebrek. Aan de oever van het Drontermeer ligt het Alfred Vogel Bezoekerscentrum. Hier kan je zien hoe de geneesmiddelen van Dr.Vogel worden gemaakt. Liefhebbers kunnen van de gelegenheid gebruik maken om de tuinen met de geneeskrachtige planten te bezoeken.

Harderwijk – Dolfinarium
Harderwijk moet natuurlijk bezocht worden. Het is mogelijk om in de leuke vissershaven na een zelfbedieningsbruggetje te gaan liggen. Harderwijk is ontstaan uit het middeleeuwse Herderewich en kreeg in 1231 stadsrechten. De visserij en lakennijverheid zijn belangrijke bronnen van inkomsten geweest, terwijl de stad van oudsher een regionaal verzorgende functie had en onderdeel vormde van de Hanze. Door de afsluiting van de Zuiderzee en de inpoldering van Flevoland viel uiteindelijk de visserij en de vishandel geheel weg. Harderwijk drijft nu vooral op industrie, toerisme en dienstverlening. De schilderachtige binnenstad van Harderwijk is in 1969 tot beschermd stadsgezicht verklaard. Van de middeleeuwse ommuring resteren de Vispoort en enige fragmenten. Op de markt het vroegere stadhuis, van middeleeuwse oorsprong, in 1837 geheel in neoclassicistische stijl herbouwd. Het voormalige Pesthuis is in oorsprong een vroeg-16de-eeuwse kapel van de Fraters. Het Linnaeustorentje is een achtkantige laatgotische traptoren van een verdwenen stadsgebouw van de Commanderij ‘s-Heerenloo.

Dolfinarium-02

Dolfinarium – Harderwijk

Dolfinarium
De grootste attractie van Harderwijk is natuurlijk het dolfinarium, het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Dit Zeedierenpark heeft een dagvullend aanbod van robben tot roggen en krabben. Er is een overdekt zeeleeuwentheater, een walrussenshow en een spectaculaire dolfijnenshow.

Dronten & Biddinghuizen: pretpark Walibi world & Kidz Village
Het is misschien moeilijk te geloven, maar Dronten ligt 5 meter onder de waterspiegel, op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Tijdens de drooglegging zijn veel wrakken bovengekomen van vliegtuigen die neergestort zijn in de tweede wereldoorlog. Elke jaar komen vele airgunners naar Dronten om hun vrienden te herdenken, die omgekomen zijn tijdens de tweede wereldoorlog.

De gemeente bestaat uit drie woonkernen, namelijk Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. In deze drie dorpen wonen in totaal ongeveer 40.000 mensen. Met een oppervlakte van ruim 42.000 ha biedt Dronten volop ruimte om te wonen, te werken, te studeren en te recreëren. Dronten ligt midden in Flevoland en is omgeven door vijf grote randmeren. Steden als Zwolle, Amersfoort, Utrecht en Amsterdam zijn binnen een uur te bereiken. (foto: scheepswrakkenpaal, Landschapsbeheer Flevoland).

walibi-world

Pretpark Walibi in Biddinghuizen

Pretpark Walibi world 
Walibi World is één van Europa’s grootste familieparken boordevol aktie.

Kidz Village
Indoor kinderspeelparadijs voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Wereld van plezier met indoor kinderspeelparadijs, indoor sneeuwhal, space bowling èn zwemparadijs.

Spakenburg
Natuurlijk mag ook Spakenburg niet zonder een bezoek voorbij gevaren worden. Spakenburg vormt met het zuidelijker gelegen Bunschoten een tweelingdorp, waar de (steeds minder en alleen door vrouwen gedragen) klederdracht en sappig dialect een attractie is. Het aantal drachtdraagsters is redelijk stabiel (ongeveer 600), maar er komen geen nieuwe meer bij. Aangezien de jongste vrouwen in klederdracht zo rond de 50 jaar zijn, zal deze dracht in de loop van de 21e eeuw geheel uit het straatbeeld verdwenen zijn. Toch zullen mensen zich bij bepaalde gelegenheden weer in de oude dracht steken en het is te hopen dat de liefde voor de klederdracht er voor zorgt dat dit stuk cultuurgoed bewaard zal blijven. De Oude Haven doet dienst als vaste aanlegplaats voor de botters van de Bruine Vloot en is samen met de werf een toeristische trekpleister geworden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, leuke aanbiedingen en acties van Enjoy Sailing:

  • Hidden
Google-Beoordeling
4.6
Gebaseerd op 281 recensies
js_loader
Google-Beoordeling
4.6
Gebaseerd op 281 recensies
js_loader