Prachtig zeilen

CWO – Lemmer

CWO ZEILSCHOOL LEMMER
Enjoy Sailing zeiljachtverhuur Lemmer is aangesloten bij het CWO (Commissie Watersport Opleidingen). De CWO organisatie staat garant voor een zeilopleiding op het hoogste niveau en volgens de veiligste en beste methodes. Er wordt gewerkt met zeer ervaren zeilinstructeurs die in het bezit zijn van het diploma CWO IV kajuitzeilen. Van iedere deelnemer wordt tijdens de zeilopleiding een vorderingenstaat bijgehouden. Indien aan alle eisen van een bepaald niveau is voldaan, wordt het bijbehorende diploma CWO I, of II afgegeven.

Logo CWO

CWO 1: 3-daagse  zeilopleiding ‘Crew’
U heeft geen of weinig zeilervaring. In 3 dagen kunt u het niveau behalen van een volwaardig bemanningslid. U leert het zeilschip zeilklaar maken, het hijsen en strijken van de zeilen, windoriëntatie, koersvaren, stand en bediening van de zeilen, oploeven en afvallen, overstag, gijpen, opkruisen, reven, afmeren van het zeilschip, bediening van de motor en er wordt een start gemaakt met zeiltocht plannen en navigatie.

CWO 2: 3-daagse zeilopleiding ‘schipper’
U heeft kennis en ervaring als bemanningslid op kajuitzeiljachten ( niveau CWO 1). Doel van CWO 2 is het zelfstandig en onder normale weersomstandigheden (t/m windkracht 4) veilig kunnen varen op binnenwater . Naast de basis van CWO I wordt er aandacht besteed aan: aanleg- en afvaartmanoeuvres op motor en zeil, man-over-boord situatie, ankeren op open water, sluisvaren, navigatie en varen met satelliet-navigatieapparatuur

Prijzen CWO zeilschool
Prijzen 3-daagse CWO zeilopleiding Crew of schipper
midweek: Huur zeiljacht voor een midweek plus € 400,-
weekend: Huur zeiljacht voor een weekend plus € 300,-
De prijzen van de zeilopleidingen zijn exclusief maaltijden, drankjes (voor cursisten en schipper), havengeld en diesel; er wordt aan boord geslapen van het zeiljacht door cursisten en schipper. Indien in haven in Lemmer bij Enjoy Sailing wordt overnacht slaapt schipper niet op jacht.

Data & inschrijfprocedure
midweek is van dinsdag 9.00 uur – vrijdag 13.00 uur (3½ dag zeilinstructie)
In de zomervakantie is de les tot 12.30 uur op vrijdag.
weekend is van vrijdag 14.00 uur – zondag 17.00 uur (2½ dag zeilinstructie)
Inschrijven voor de zeilopleidingen is uitsluitend mogelijk per zeiljacht met 2 of 3  personen (individueel inschrijven is niet mogelijk).

Zeiljachten, materiaalen uitrusting
De zeilopleidingen van de zeilschool vinden plaats op 30 tot 34ft zeiljachten . De zeiljachten zijn van recente bouwjaren en zeer compleet uitgerust. Koude of natte dag? Geen probleem, een kachel is standaard aan boord van het jacht en u krijgt de beschikking over het topmerk Hood zeilpak met zeilaarzen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, leuke aanbiedingen en acties van Enjoy Sailing: